tiistai 24. maaliskuuta 2015

Vinkki vekaran viihdytykseen nro 4

Olenpas ihan kokonaan unohtanut jakaa tänne näitä viihdytysvinkkejä. Kyllä näitä aina keksii ja toteuttaakin, mutta niistä kertominen on sitten aivan eri juttu näillä kananaivoilla. Anyway, nyt esittelen teille ehkä maailman helpoimman viihdytysvinkin eikä se kavenna kukkaronkaan sisältöä. Kyseessä nimittäin on pahvilaatikkoleikki!

Olen vakaasti sitä mieltä, että tämänikäinen lapsi ei tiedä mitään kaiken maailman merkkileluista ja eri "kerää kaikki ja maksa miljoonia"-sarjoista. Näin ollen hän ei osaa vaatia kuuta taivaalta, vaan on vanhempien oma päätös, mitä lapsilleen ostaa. En sano, että merkkilelujen ostaminen olisi väärin, vaan tyydyn vain toteamaan, että niitä ostaessaan vanhemmat toteuttavat lähinnä omia mielihalujaan. Tunnustan itsekin kuolaavani Brion ihanien puulelujen perään, mutta ne hinnat saavat jättämään ne kauppaan tai jopa kirpparipöydällekin-niistä kun pyydetään todella usein aika reilua ylihintaa kunnosta riippumatta! On vain tehtävä päätös, mitä lapselleen tarjoaa. 

Lapset ovat mielikuvituksen käytön mestareita. He näkevät esimerkiksi pelkässä vessapaperin rullassa kiikarit, silmälasin, torven ja maljakon; vain mielikuvitus on rajana! He eivät juuri tarvitse leluja, vaan osaavat, välillä pienen ohjeistuksen avulla, keksiä leikkejä milloin mistäkin. On eri asia, muistavatko vanhemmat luokkia tätä pienen suuren suurta mielen maailmaa. On helmompi antaa lapsen käteen auto ja ajaa sillä pitkin mattoa, kuin esimerkiksi rakentaa päivittäisen elämän tavaroista jotain. Väitän, että me vanhemmat haluamme välistä päästä helpolla ja emme edes yritä käyttää omaa mielikuvitustamme lastemme viihdyttämiseen. Silloin minäkin tyydyn vain rakentamaan tornin rakennuspalikoista ja nauramaan kun Alex kaataa sen mahtipontisesti. Välistä rahkeet ei vaan riitä muuhun, mutta sekin on ihan hyväksyttävää :)

Niin ja sitten siihen leikkiin, johon oikeastaan tarvitaan vain pahvilaatikko, tosin isompi sellainen, että pieni touhuaja mahtuu sen sisälle. Skidi pahvilaatikkoon ja itse ulkopuolelle, ellei sitten halua itsekin mukaan ahtautua :D Me ollaan pahvilaatikossa leikitty jo kukkuuleikkiä, tehty vuodetta ja juotu ripulijuomaa (namnam!), sisustettu vähän tyynyillä sun muilla ja juotu päiväkahveet- eikä into ole lainkaan hiipumassa! Siellä se minimies vain haluaisi puuhata, kun välistä voi köllähtää laatikon pohjalle ja sitten kurkkasta, mitäs se mama touhuaa. Ja se nauru on maailman ihanin, kun toinen taas sinne laatikkoon menee piiloon. <3

Meillä siis on käytössä äp-pakkauksen postituspahvilaatikko, joka jäi muuton jälkeen vielä pyörimään pojan kaapin päälle odottamaan uusiokäyttöä. Loota on ihanan iso ja siitä saa tehtyä milloin mitäkin. Meillä tuo nyt jäänee vielä ihan vaan tollaseen kotisleikkikäyttöön, mutta keksin sille jo muutamia vaihtoehtoisia käyttötapoja:
  • pahvilaatikon vuoraus-->isojen pehmojen säilytyslaatikko
  • Palasia pois ja sermiksi
  • Tuunaus lentokoneeksi, autoksi, junaksi...
  • Paloista rakennettu talo pienemmille leluille
  • pahvit askartelukäyttöön tai seinätaulujen pohjaksi
  • Taidealustan virka
  • tai ihan vaan säilytyslaatikkona jatkaminen, kyllähän näitä riittää!

Sitten vain pahvilootia metsästämään! :)




"Tää on niin I-H-A-N-A, etten malta pysyä aloillani!"

Päiväkahveet taaperokärreistä tarjoiltuna 

Kyllä maistuu leikin tiimellyksessä!

Hyvä leikki, parempi uni <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)